A dízelüzemű autókba szerelt diagnosztika – OBD

Az OBD (On-Board-Diagnose) rendszer a járművekbe integrált diagnosztikai rendszer, amely a gépkocsikban és más járművekben alkalmazott szoftveres vezérlők és érzékelők révén teszi lehetővé a járműállapot folyamatos monitorozását és a hibák diagnosztizálását.

Ez a rendszer és a diagnosztikai koncepciók fejlődése az autóiparban a gépjárművek hatékonyabb kezelhetőségét és karbantartását, valamint a környezetvédelmi normák betartását is elősegíti.

  • Elektronika növekvő részaránya:

Az autókban alkalmazott elektronika részaránya folyamatosan nő. Ez magában foglalja a járművek szoftveres vezérlését és a korszerű befecskendező rendszerek magas komplexitását. Az elektronika szerepe és mennyisége meghatározó a jármű működése és teljesítménye szempontjából.

  • Diagnosztikai koncepciók:

A fejlődő járműelektronika és a bonyolult rendszerek miatt a diagnosztikai koncepcióknak is fejlődniük kell. Fontos a fedélzeti diagnosztika (On-Board Diagnose – OBD) és a műhelydiagnosztika, amely magában foglalja a vezetett hibakeresést és különféle diagnosztikai módszerek alkalmazását.

  • Fedélzeti diagnosztika (OBD):

A fedélzeti diagnosztika, vagyis az OBD-rendszer, azáltal, hogy folyamatosan figyeli és értékeli a jármű működését, segíti a hibák gyors azonosítását. Az OBD-rendszer elismert eszközként szolgál a kipufogógáz-kibocsátás felügyeletében is, és a szabályozó hatóságok által is elfogadott.

  • Műhelydiagnosztika:

A műhelydiagnosztika a vezetett hibakeresésen alapul, amely során különféle diagnosztikai módszereket alkalmaznak. A diagnosztikai berendezések és módszerek kombinált alkalmazása segíti a járműproblémák pontos azonosítását és megoldását.

 

Amennyiben a diagnosztika alapján, és a szerelő ajánlásával megszületik az igény a porlasztók vagy a nagynyomású szivattyú bevizsgáltatására, kérem keressenek bizalommal!

Tamorin Kft

Tel: 0630 3032171