Mit kell az EGR szelepről tudni?

Az EGR (Exhaust Gas Recirculation) szelep a járművek kipufogógáz-visszavezető rendszerének fontos eleme. Az EGR rendszernek a kipufogógázok részben történő visszavezetése a motor üzemanyag-égési kamrájába a nitrogén-oxid károsanyagok kibocsátásának csökkentése érdekében.

Ha az EGR szelep hibás, számos probléma jelentkezhet a gépjármű működésében.

Motorproblémák az EGR szelep hibájából:

  • alacsony vagy ingadozó fordulatszám
  • nehézkes indulás
  • teljesítményvesztés, aminek következtében az autó nehezebben gyorsulhat fel.

Üzemanyag-fogyasztás növekedése: A hibás EGR szelep miatt a gépjármű üzemanyag-fogyasztása is növekedhet, mivel a motor hatékonysága csökken.

A szelep hiba következtében a motor túlzottan melegedhet, mivel a kipufogógázok nem megfelelően vezetődnek vissza a motorba, motor durvább vagy ingadozó járása is megfigyelhető.

Kipufogógáz-szennyezés: Az EGR szelep hibája miatt a kipufogógázok nem megfelelően kerülnek visszavezetésre a motorba, ami növelheti a nitrogén-oxid kibocsátást és a környezetszennyezést.

Check Engine lámpa bekapcsolása: A hibás EGR szelep általában a jármű diagnosztikai rendszerének jelzését eredményezi.

Ezek természetesen általános tünetek, és más probléma is kiválthatja őket. Ha felmerül a gyanú, érdemes autószerelőhöz fordulni.

Nehézkes indulást és ingadozó alapjáratot könnyen okozhat egy meghibásodott porlasztó is. Amennyiben kiderül, hogy porlasztó problémája van az autónak, érdemes mihamarabb bevizsgáltatni és javítani a meghibásodott darabokat.

Keressen bennünket bizalommal, a futár ingyenesen elhozza az alkatrészeket..