Alapvetően elhíresült tévhit, hogy a PDtdi járművek az autógyártás zsákutcái. Ez azért terjedhetett el, mert a 2005- től gyártott 2.0 cm3, B6 Volkswagen Passatoknál nem a megszokott Bosch-pd-elemeket építették az autókba hanem helyette Siemens gyártmányú társaikat.

Sajnos ez nem volt jó döntés, mert sorra hibásodtak meg a befecskendező rendszerek az ezekkel szerelt autókban. A gyártó viszonylag gyorsan el is ismerte a hibát, és a hét évnél fiatalabb autókban el is rendelte az ingyen cserét a márkaszervizekben. Ezeknél a gyári Siemens Pd-elemet Vdo-ra cserélték, tehát ha a vásárolt autóban VDO- van akkor az már a cserélt verzió.

Sajnos viszont azok akik ebben a periódusban nem cserélték, vagy azóta esetleg újra tönkrement, elég borsos árú megoldásokkal kell hogy számoljanak. Sajnos a Bosch pd-elemek a Siemensekkel nem helyettesíthetőek, és a Bosch pd-elemekkel ellentétben gyári alkatrészek nincsenek kiadva hozzájuk.

A ” T ” végű pd- elemeknél mivel jelenleg új nem elérhető belőlük, az egyetlen megoldás az, ha a régieket rekonstrukcionáljuk. Ebben az esetben a belső alkatrészek rekondicionálása törénik, nem pedig azok cseréje. Cégünk ezekre is egy év garanciát vállal.

    Az ” S ” végű pd- elemeknél több megoldás is járható.  Új is elérhető belőlük, illetve a régieket rekonstrukcionálni is tudjuk. Ebben az esetben a belső alkatrészek rekondicionálása törénik, nem pedig azok cseréje. Cégünk a gyári új és a felújított termékekre is egy év garanciát vállal.

Első körben érdemes bevizsgálni, hogy egyáltalán kiderüljön hogy melyik a rossz. Viszont sajnos nincs kiadott technológia és próbapad a vizsgálat elvégzéséhez. Ezért egy összehasonlításos mérést ajánlott végezni, amiből következtetni lehet a befecskendező állapotára. Ebben az esetben egy jó pd-elem értékeit vesszük alapul, és az évek tapasztalata alapján tudunk határértékeket meghatározni.

Az hogy jelenleg milyen van az autóban, azt kiszerelés után a cikkszám alapján megtudja.

 

 

Amikben Siemens Pd-elemet építettek: 

Passat B6 2.0 TDI 120LE 2006.03–>2006.05
Motorkód (88kW)
-BWV
_______________________________________________
Passat B6 2.0 TDI 122LE  2005.06–>2006.02
Motorkód (90kW):
-BVE (+Golf 2007)
_______________________________________________
Passat B6 2.0 TDI 140LE
Motorkódok (100kW):
-BKP (+Touran 2006)
-BMA
_______________________________________________
Passat B6 2.0 TDI 163LE,(2005.08–>2008.06
Motorkódok(120kW):
-BUZ
_______________________________________________
Passat B6 2.0 TDI 170LE,
Motorkódok (125kW):
-BMN (+Golf, Jetta, Leon, Touran, OctaviaII, Altea, Altea Freetrack, AlteaXl, Toledo, Audi A3 )
-BMR

Amennyiben problémája van a Siemens gyártmányú alkatrészével, mi először egy összehasonlításon alapuló mérést javasolunk. Ezután kiderül, hogy melyik elemmel van a gond, majd biztosítunk gyári új pd-elemeket, vagy felújítjuk a rosszakat.

Az aktuális árainkról és határidőkről telefonon legyen kedves érdeklődni.

  Keressen bizalommal!

Tamorin Kft

Tel: 0630/303-2171 info@injektorfelujitas.hu