A cseredarab azt jelenti, hogy az Ön rossz alkatrésze helyett, egy már felújított jót adunk polcról. Ez legtöbbször a gyár által felújított darabot jelenti, vagy utángyártott alkatrészekből felújítottat.  Ezt mindig előre leegyeztetjük Önnel, a készletünktől függően.

Mikor érdemes cseredarabot választani?   

Vannak olyan injektor típusok amelyek nem felújíthatóak, vagyis a gyártó nem adott ki semmilyen technológiát vagy felújító készletet a művelet elvégzéséhez, minden megtartott magának. ( Piezós befecskendezők) Ezeknél ha kiderül, hogy rosszak, akkor a cseredarabos verzió ár-érték arányban a legjobb választás.

  • Ide tartoznak a Denso/ Siemens- Continental és a Bosch Piezó kristályos injektorok KATT

Dízel nagynyomású szivattyúk esetében főként olyan kellemetlen dolgokkal találkozunk, hogy a szivattyú alkatrész hiány miatt nem felújítható vagy nem lenne gazdaságos az alkatrészek cseréje. Ilyen esetekben érdemes inkább a cserét választani.

Pd-elemek esetében a VDO-Continental-Siemens típusúak esetében nem megoldott a felújítás, mert a gyártó semmit nem adott ki ennek az elvégzéséhez.  Ha ez meghibásodik az autójában akkor bizony vagy cseredarabot kell vásárolnia, vagy gyári újat. Van időről időre több olyan cikkszámú Bosch pd-elem is amihez nem lehet kapni felújító készletet, de alapvetően ennek a márkának megoldott a felújítása.

Amennyiben nálunk végezteti a bevizsgálást, szakértő kollégánk megvizsgálja az összes lehetőséget és segít a döntés meghozatalában.

Hívjon bizalommal!

Tamorin Kft   0630/ 303-2171