Hogyan is működik a cseredarab, és mikor nem tudunk élni ezzel a lehetőséggel?

Hogy mi is az, hogy cseredarab arról a blogunkban itt olvashatsz: KATT

Mi a minimum követelmény felújításkor? 

Mikor cégünk az Ön alkatrészét újítja fel, akkor nem vagyunk annyira kritikusak mint a gyártó, az alkatrész külső megjelenésével kapcsolatban.  Ugyanis felújításkor a megbízható beazonosítás után a műhelyben megtörténik a felújítás, majd a próbapadi teszt után vissza adjuk az alkatrészt a számlával és az egy év garanciával együtt.

Ha sérült a termék háza ( Porlasztó ház, szivattyú ház, pd elem tekercs törés stb.. ) akkor nem tudjuk megoldani a felújítást, mert nincs egy biztos alap amire építkezhetnénk. Ilyenkor vagy egy új alkatrészt kell venni, vagy egy bontott darabba át kell helyezni az új alkatrészeket.

PL: Ha törött a csatlakozó a szivattyún, vagy le van kopva a cikkszám az nem gond, tudjuk helyettesíteni.

Mi a követelmény cseredarabos alkatrészek esetében? 

Cseredarabos alkatrész rendelésekor a külső megjelenése számít a terméknek. Például ha beazonosíthatatlan a termék, tehát le van kopva a cikkszám, vagy nem kiolvasható akkor nem fogadják el. ( Akkor sem, ha az autó működött a termékkel, és úgy néz ki mint ami hivatalosan bele való). Ezek mellett az egyértelmű kritériumok is mérvadóak, de ezek logikusabb elvárások.

Kizáró kritériumok:

  • Törött/ repedt a ház vagy a csatlakozó
  • Csorbult vagy elhajlott test, megolvadt ház
  • Mechanikailag sérült
  • Cikkszám lekopva, nem kiolvasható, nem beazonosítható, vagy nem megegyező cikkszámú
  • Hiányosan összerakott
  • Után gyártott alkatrész. Vagyis csak eredeti lehet.

Amennyiben cseredarabos alkatrészt vásárol tőlünk, mi mindig meggyőződünk annak elfogadhatóságáról. Amennyiben nem elfogadható, a gyártónak betétdíjat kell fizetnünk, aminek összege minden terméknél változó.

Hívjon bennünket, és segítünk tájékozódni.

Tamorin Kft

0630/303-2171