Jó tanácsok egy dízelestől egy mai dízel tulajdonosnak

Nagyon drága mulatság lehet, ha valaki spórolni akar a tankolásnál vagy az üzemanyag szűrő cseréken. Pont ezek az olyan kritikus hibák, amikkel gyakran fordulnak hozzánk.

Ha olyan üzemanyagtöltő állomáson tankol az ember ahol viszonylag kevés a forgalom, a gázolaj tartó tartályokban az üzemanyag „szétválhat” és nem megfelelő arányban keveredve jut el az autó motorjáig. Ez rossz kenést eredményezhet, ami tönkre teheti az autó befecskendezési rendszerét és a szivattyút is.

Ez bekövetkezhet rendszeres használat esetén, de akár egy alkalom után is. Erre tipikus példa amikor a kúton tankolt üzemanyagban szennyeződés van, és ez pár 100 km. után képes eltömíteni a rendszert.

Ezen kívül a fent említett „spórolás” szintén drága mulatság lehet, amikor nem a gyártó által előírt drágább szűrőt rakatjuk az autónkba, hanem egy gyengébb minőségűt. Ez néha olyan mintha nem is lenne benne semmilyen szűrő. Ilyenkor a tankból egyenesen a befecskendező rendszerbe érkezik a szennyeződés, ami természetesen azonnal tönkre teheti ezeket a csúcsrahúzott, kiemelkedő precizitással bíró alkatrészeket.

Adalékanyagokról csak annyit, hogy nagyon körültekintően kell eljárni vele. Többször tapasztaltuk már, hogy miután beletették, azután nemsokkal jelentkeztek először a problémák.

Az adalékok leoldják a szennyeződéseket a rendszerből és ha nem megfelelő a szűrő, vagy eleve el van tömődve vagy esetleg rosszul van felrakva akkor a feloldott „üzemanyag sár” belekerül a befecskendező rendszerbe.

(15-20 éves autóba inkább ne tegyünk, ha eddig nem tettünk. Lehet nagyobb kárt okozunk vele. )

 

További jó tanács amit biztos, hogy most hallanak először:  Tényleg csak akkor vegyen dízel üzemű autót, ha mennyiséget megy vele. Városi ide-oda szaladgáláshoz inkább benzines autó a nyerő választás.

 

Ha kérdése lenne, keressen minket bátran: 0630/ 303-2171

Tamorin Kft